21 Декември 2015
Жилищна сграда в село Острица

Реализирана през 2011 г., проектант: арх. М. Василев

Сградата е еднофамилна жилищна с лице , което е изцяло остъклено и е с панорамен изглед. Югоизточната част на сградата, към дъно имот ще е в копана в терена поради естествения наклон на имота.
Главния вход към къщата е от северозапад в центъра на сградата през антре част от дневната на по-ниско ниво. Сградата разполага с общо помещение за дневна с трапезария и кухненски бокс, перално с вход от към кухненски бокс, две спални от по, две бани с тоалетни. В едната баня се влиза директно от по-голямата спалня, а в другата и в склада-дрешник от коридора.
Предвидена е възможността всички стаи да могат да се отварят и да се излиза към двора на къщата. От спалните е подсигурен директен изход през плъзгащи врати до водното огледало пред тях, а от дневната е възможно директно да се излезе на озеленената площадка с пергола и злънцезащитна тента.
На първата и най-близка до къщата площадка е разположенo водно огледало с водоскок, място за разполагане на маса и подвижно барбекю под пергола с тента, а под площадката се предвижда полуподземно помещение за склад и за разполагане на съоръженията за басейна с вход от към двора на по-ниско ниво.